Головна » 2009 » Серпень » 6 » Хресний хід до Почаєва
Хресний хід до Почаєва
22:42
5 серпня 2009 в день пам’яті 450-річчя принесення ікони Почаївської Божої Матері на Волинь і 350-річчя знаходження мощів преподобного Іова Почаївського. Єпископат та вірні Української Православної Церкви Київського Патріархату зібрались в центрі Почаєва, де розпочате спорудження храму на честь св. ап. Андрія Первозваного.


Зокрема, владика Нестор підтвердив, що миряни єпархії, які зібрались вшанувати ці християнські ювілеї, не приїхали демонструвати потужність Київського патріархату на Тернопільщині. Про це було заздалегідь узгоджено з правоохоронними органами та владою.

 


Тут біля храму під відкритим небом була відслужена Божественна літургія, яку очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький Іов у співслужінні архієпископа Черкаського і Чигиринського Іоана, єпископа Коломийського і Косівського Іоана, єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила, єпископа Тернопільського і Бучацького Нестора, єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона, єпископа Кіровоградського і Голованівського Марка, єпископа Тернопільського і Теребовлянського Павла та духовенства, яке приїхало з різних куточків України.


Після богослужіння відбувся хресний хід до стін Почаївської лаври, але вхід до української святині був перекритий.

 
Вже під стінами лаври владика Іов виголосив проповідь в якій призвав братів з Московського патріархату бути розважливими та чесними перед собою та Богом. Та закликав всіх до взаємопрощення та братської любові. Після цього єпископат та духовенство відслужили акафіст до Пресвятої Богородиці.


Мирян які взяли участь у хресній ході налічувалось близько десяти тисяч.

Нагадаємо, що цього дня відвідинами Свято-Успенської Почаївської Лаври завершився візит Московського Патріарха Кирила до України. Шкода що архіпастир Російської Церкви ігнорує бажання Українського народу і протягом досить тривалого часу свого перебування в Україні він так і не знайшов часу щоб звернути увагу і почути голос чотирнадцяти мільйонної пастви, яка бажає мати свою Автокефальну Помісну Православну Церкву.

 

Джерело http://katedral.org.ua/news/169-pochaiv.html

Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 1222 | Додав: varvara-bratstv | Теги: патріарх Кирил, Почаїв, Київський Патріархат, Помісна православна Церква | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: