Головна » 2009 » Квітень » 10 » Щасти тобі, молодий дияконе!
Щасти тобі, молодий дияконе!
09:40

У сонячний ранок величного свята Благовіщення   Пресвятої  Богородиці у Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбулася святкова літургія, під час якої архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав рукопоклав у сан диякона Карпенка Костянтина.

Це був справді радісний день для прихожан Свято-Михайлівського кафедрального собору, бо, по-перше, у лоні Церкви народився ще один священнослужитель, а по-друге, цим священнослужителем став вихованець недільної школи собору. Костя ще зовсім маленьким хлопчиком, сидячи у мами на руках слухав Слово Боже у найпершій групі, яка започаткувала нині діючу недільну школу собору – одну з найбільших недільних шкіл України.

Навчався Костя добре. За успіхи у навчанні нагороджувався грамотою. Останньою групою, у якій він навчався, була група  іподияконів. Отже з раннього дитинства майбутній диякон прислуговував у вівтарі. Із маленького світлого сонечка, що виходило із вівтаря зі свічкою, поступово виріс старший іподиякон, що не тільки допомагав при звершенні архієрейських богослужінь, але й навчав підростаюче покоління паламарів. Закінчивши навчання у недільній школі, він сам почав викладати прислужникам Слово Боже.

До привітань прихожан Свято-Михайлівського кафедрального собору приєднується і Житомирське братство святої Великомучениці Варвари, адже Костянтин приймає активну участь у житті Братства із часу його заснування.

Щасти тобі, молодий дияконе! Нехай допомогою на твоєму нелегкому шляху служіння Церкві Божій буде Господня благодать.

Категорія: Новини братства | Переглядів: 1174 | Додав: varvara-bratstv | Теги: православие, религия, братство, христианство | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 2
2 Nataliya  
0
Ще є світлі душі в Україні. Цим вона і тримається. Вітаю отче дияконе! Нехай Пресвята Богородиця буде вам надійною помічницею на обраному шляху.

1 Сергий  
0
Аксиос!Аксиос!Аксиос!От всей души присоединяюсь к поздравлениям, желаю отцу диякону честно и достойно(в чем не сомневаюсь) понести духовные благодатные труды на благо Церкви и Украины!

Ім`я *:
Email *:
Код *: