Головна » 2009 » Вересень » 2 » Московські "митці" глумляться над Христом.
Московські "митці" глумляться над Христом.
21:42
Православний християнин направив у прокуратуру Москви (Росія) заяву з приводу блюзнірської скульптури «Розп’яття», яку встановили співробітники Московського музею сучасного мистецтва навпроти Високо-Петровського монастиря, повідомляє громадський комітет «За моральне відродження батьківщини». Бронзова скульптура «Розп’яття» ( 1990-і рр., автор Юрій Орєхов) є цілком оголеним образом Ісуса Христа, розп’ятого на сучасній ажурній металоконструкції. Причому, ця робота встановлена в дворі Московського музею сучасного мистецтва, що якраз навпроти Високо-Петровського монастиря. У заяві пана Ніколаєва в прокуратуру сказано, що «скульптура «Розп’яття» добре проглядається з боку вулиці через вхід на територію музею і прилеглу ґратчасту огорожу та звернена до Високо-Петровського монастиря».

Ніколаєв пише: «Зображення образа розп’ятого Христа без хреста є блюзнірством стосовно православної святині, несе в собі приниження і знецінення хресного шляху Христа і всього Його хресного життя та смерті, чинить пряму і явну образу, є знущанням і глумом стосовно всіх віруючих православних християн та їх релігійних почуттів! Ще одним проявом величезного блюзнірства і богохульства є зображення Христа оголеним (!) (без набедренної пов’язки)».

Заявник просить працівників прокуратури провести перевірку та вжити передбачених законом заходів прокурорського реагування. Він посилається на Федеральний Закон «Про свободу совісті і релігійних об’єднань». Відповідно до частини 6 статті 3 цього документу, «проведення публічних заходів, розміщення текстів і зображень, що ображають релігійні почуття громадян, поблизу об’єктів релігійного шанування забороняється».

Крім того, Ніколаєв пише у своїй заяві, що порушення законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та про релігійні об’єднання спричиняє карну і адміністративну відповідальність.

http://uaoc.net/?p=2912
Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 1086 | Додав: varvara-bratstv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Nataliya  
1
Хтось із великих сказав, що мистецтво відображає процеси, що відбуваються в суспільстві...

Ім`я *:
Email *:
Код *: