Головна » 2009 » Серпень » 11 » Київський патріархат готовий до діалогу з УПЦ
Київський патріархат готовий до діалогу з УПЦ
12:21
Київський патріархат готовий до діалогу з УПЦ 

Українська православна церква Київського патріархату вважає, що метою візиту Патріарха Моськовкого та всієї Русі Кирила в Україну було здійснення впливу на результати виборів Президента в 2010 році. Про це на прес-конференції заявив керівник інформаційно-видавничого управління УПЦ (КП), єпископ Васильківський Євстратій, повідомляє прес-служба УПЦ (КП).

"У Москві, зокрема в оточенні Патріарха Кирила, існує цілком певне ставлення до цього візиту як до візиту, який має вплинути в позитивному для Московської патріархії сенсі на українське суспільство, щоб на виборах Президента українське суспільство проголосувало за тих кандидатів, які вважаються з погляду Московської патріархії найбільш прийнятними", - сказав він.

Євстратій підкреслив, що попередні оцінки УПЦ (КП) про політичний характер візиту Кирила в Україну цілковито підтвердилися, оскільки практично всі заяви Патріарха свідчили про бажання інтегрувати українців в сферу впливу Росії.

Також, на думку єпископа, підтвердженням політичного характеру був той факт, що практично одразу після повернення в Москву Кирил провів зустріч із Президентом Росії Дмитром Медведєвим, на якій розповів йому про підсумки візиту.

Як раніше повідомляв ІМК, архієпископ Білоцерківський і Богуславський, керівник справами УПЦ Митрофан спростував інформацію про те, що Віктор Янукович постійно супроводжував Патріарха Кирила. Як розповів архієпископ, Янукович тільки зустрічав його в Київському аеропорту і в Донецьку.

Єпископ Євстратій  запевнив, що позиція Київського патріархату щодо вирішення найбільш актуальних церковних питань, зокрема, подолання розколу в українському православ’ї, Московському патріархату добре відома, але поки залишається без реакції.

“Ми сподіваємося, що все ж таки цей діалог відбудеться, якщо не з Московським патріархатом, то хоча б з Українською православною Церквою Московського патріархату в Україні”, - сказав він.

Торкаючись питання помісної автокефальної української церкви, створення якої Патріарх Кирил під час візиту фактично заперечив, представник УПЦ КП зазначив, що за православними церковними правилами “церковні кордони повинні слідувати за державними” (рішення собору РПЦ від 1943 року). “Ми сподіваємося, що за церковними правилами кордони церков будуть відповідати кордонам держави – Україна незалежна держава і в Україні буде єдина помісна незалежна Українська православна церква”, - переконаний він.

http://www.religion.in.ua/



Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 1026 | Додав: varvara-bratstv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: